Ghid iTUX: Cum îți asortezi costumul de nuntă?

După ce ai citit despre cum să alegi costumul de nuntă, mă gândesc că e momentul să intrăm puțin în detalii: cum îți asortezi costumul pentru nuntă? Știm, știm, e greu, ai multe întrebări și nici nu știi de unde să începi! Ce material îți alegi dacă e vară? Dar dacă e toamnă? Oh, oare trebuie să mă asortez cu viitoarea mea doamnă? Se mai poartă brâul? Off! Papion sau cravată?

Am stat la birou și ne-am gândit cu toții ce și cum și am venit cu următoarele răspunsuri la întrebările tale, să poți alege bine costumul de nuntă!


Se asortează culoarea costumului cu anotimpul?

Există trei categorii importante în care se împart costumele: costumul pentru sezonul cald, cel pentru sezonul rece și cel “all season”. Criteriile sunt legate de țesătură, gramajul ei (pentru costumele de vară țesăturile sunt subțiri, cu gramaje mici, pentru cele de iarnă sunt mai pline, din fibre care țin căldură, cu un gramaj mai mare).

Un alt criteriu este cel al culorii, pentru costumul de nuntă de vară se poate opta și pentru culori deschise deoarece culorile închise atrag razele solare, iar cele deschise le resping, deci sunt mai răcoroase. Pentru sezonul rece se optează pentru culori mai închise din aceleași motive și nu în ultimul rând datorită faptului că, în acest sezon, o culoare închisă este mai practică, mai funcțională.

Cea de a treia categorie de costume, cele “all season”, au un gramaj mediu, o coloristică clasică bleumarinuri, griuri, nuanțe de marouri, cu care nu poți da greș în nici un sezon.

E necesar să mă asortez cu mireasa? Ce elemente din ținută aș putea asorta?

Este necesară eleganță și asortarea stilistică, nu asortarea coloristică. În cazul în care doriți, totuși, să vă asortați coloristic puteți opta pentru o cămașă în culoarea rochiei (dacă este albă sau ivoire) sau asortarea accesoriilor cu nuanțe sau elemente din ținută miresei (ex: papion, brâu, lavaliere, butoni, cravată).

În oricare dintre cazurile de mai sus, dacă doriți să fiți un cuplu perfect asortat, respectați cu fidelitate gamă coloristică.

Papion, lavalieră, cravată? La ce fel de eveniment, și la ce fel de costum, se potrivesc mai bine aceste accesorii?
  • Papionul – la smoching, frac, ținute ceremoniale.
  • Lavalieră – la redingote, sacoul reinterpretat lung, jachete ceremoniale din brocarturi.
  • Cravată – la costumul de nuntă clasic, smart, la costume ceremoniale, dar atenție, în acest caz nu o folosiți în culori puternice, stridente. Trebuie să fie calitativă și perfect asortată ținutei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.